Založ si blog

Sociálny kapitalizmus.

V tomto blogu sa nechcem zamýšľať nad výhodami lavice či pravice, skôr ma trápi slovko sociálny.
Ľudia si pod týmto pojmom predstavujú veľa veci. Niekto má pocit, že to znamená komunizmus / lebo za komunistov sa údajne mali lepšie/. Iní si pod pojmom sociálny predstavujú pojem spravodlivý. Myslel som si to aj ja a preto som inklinoval skôr doľava ako doprava. Lenže zopár jedincov čo sa ako vlci v koži baránka votreli do stáda mi tento môj pohľad riadne vyvrátili. Budem sa teda venovať poslednému „sociálnemu“ kroku vlády. Pretože zdaňovaniu živnostníkov, s.r.o-čiek, pochybných Plachtinských tendrov či tunelovaniu vojenského spravodajstva sa venovalo mnoho fundovaných osôb.
Mňa ako bežného občana stále trápi len ten pojem sociálny. Čo je sociálne na tom ak si matka na materskej dovolenke k almužne ktorú dostáva od štátu chce privyrobiť a štát jej v tom chce brániť?
Nie, nie ja ale stovky rodičov to nechápu. Veď keď príde manžel z práce a postará sa o dieťa… Prečo by matka ak má možnosť, nemohla svojou prácou prispieť do rodinného rozpočtu a zabezpečiť tak istý životný štandard? Pre ktorú cieľovú skupinu je teda výhodná takáto „sociálna“ politika? Dobre teda ak sa matka zamestná na plný úväzok chápem. Veď to je podľa mňa aj logické. Ak si však privyrába s VPP či brigádnickou činnosťou, mal by ich štát skôr odmeniť ako trestať, lebo sú to skutočné matky ktorým záleží na tom, aby sa ich deti mali lepšie. Nuž teda pán minister áno matky by mali odpočívať, lenže to by sa o ne musel štát vedieť aj postarať. A kým to tak nebude neodopierajte im právo možnosti prispieť do rodinného rozpočtu. Aj keď len ako upratovačkám či pomocníčkam v kuchyni. Všetky matky totiž verili vašim predvolebným sľubom o istotách. Všetky totiž verili, že budú SOCIÁLNE!!!

Politická situácia na Slovensku sa mení.

02.06.2019

Výsledky volieb do EP ukázali súčasnej vládnej koalícii zdvihnutý prst. Nie však ten, ktorý máte na mysli milí priaznivci liberálneho prúdu. Je to ukazovák, ktorý hrozí. Hrozí a upozorňuje na nutnosť personálnych zmien v stranách vládnej koalície. Osobne si myslím, že človek by mal byť vo vrcholovej politike maximálne dve volebné obdobia. Potom už hrozí únava z [...]

Pamiatka zosnulých

01.11.2017

Je smutné a krásne zároveň, keď ľudia spomenú si v jeden deň Spomenú si, že mali niekoho radi a rozbehnú sa k hrobom, že vtedy boli ešte mladí keď dali posledné zbohom V ten deň cintorín svieti a možno niekto si poplače, spomenie na to, že boli ešte deti keď babka piekla koláče Za pár chvíľ sviečky zhasnú a len málokto si spomenie, možno o rok v tú dobu úžasnú [...]

Driek

22.12.2015

Tam kde Bebrava do Nitry sa vlieva je miesto kde tvoria krásny driek, škovránok si ticho spieva, a pre moju dušu je to liek Ako si tu bosí kráčam o chvíľu zas ležím v tráve, neskôr v Nitre nohy máčam spomienky si spriadam v hlave Svoje detsvo v diaľke vidím aj vatra v ňom znovu horí, aj zázrak, že som živím bred Bohom tu hlavu korím Dom kde býval dobrý dedko v inom [...]

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

Andrej Danko, semafor

Polícia po viac ako troch mesiacoch zverejnila video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 13:04

Zábery pochádzajú z kamery električky. K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke.

Antony Blinken / Si Ťin-pching /

USA a Čína musia byť partnermi, vyhlásil prezident Si na stretnutí s Blinkenom

26.04.2024 12:24

Americký minister zahraničných vecí, ktorý v piatok končí návštevu Číny, predtým rokoval so svojím čínskym náprotivkom Wang Iom viac ako päť a pol hodiny.

Ľuboslav Krasňan

Štatistiky blogu

Počet článkov: 22
Celková čítanosť: 49285x
Priemerná čítanosť článkov: 2240x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy